Dating in the dark

Dating in the dark

Dating in the dark is een zeer populair programma van rtl5, vooral onder de jongeren. 3 vrijgezellen mannen en 3 vrijgezellen dames bevinden zich van elkaar afgezonderd in een gescheiden huis. Alleen de ‘donkere’ kamer is de gezamenlijke kamer.

In deze kamer hebben de mannen en vrouwen gesprekken met elkaar en kunnen ze elkaar voelen, ruiken en horen. Ze kunnen samen alles doen wat ze willen het doen. Het enige wat niet mogelijk is.. is elkaar te zien.

Op basis van de gesprekken die ze voeren en meestal ook het voelen aan elkaar maken ze de keuze met welke van de 3 heren of dames ze verder willen daten. Als de mannen en vrouwen voor elkaar kiezen krijgen ze elkaar in het echt te zien en kunnen ze een date samen hebben en elkaar daadwerkelijk zien.

Entertainment

Het is natuurlijk een nieuw concept en daardoor ook een van de redenen dat het zo goed aansluit. Het is leuk om naar te kijken, want jij kunt al van tevoren zien of deze 2 mensen qua uiterlijk bij elkaar passen. Bijna alle deelnemers zijn jong en hip en voor deze mensen speelt het uiterlijk toch een belangrijke rol. Zal uiteindelijk de verrassing van het uiterlijk van degene die ze hebben uitgekozen mee of tegen vallen?

De omgekeerde weg

Normaal zie je eerst iemand voordat je iemand leert kennen, maar dat is hier natuurlijk andersom. Eerst hebben de mannen en vrouwen gesprekken met elkaar waardoor ze al wat meer over elkaar te weten komen en pas daarna krijgen ze elkaar in het echt te zien. Op deze manier kunnen de kandidaten waarschijnlijk voor hun zelf goed de keuze maken of ze uiterlijk toch wel of niet heel erg belangrijk vinden.

Elkaar voelen

Om toch een beetje een indruk te krijgen van hoe de ander eruit ziet, voelen veel kandidaten toch wel hoe de ander eruit ziet. Is de persoon dik of dun? Voor sommige mensen kan het figuur al heel belangrijk zijn bij een potentiële partner. Sommige kandidaten gaan zelfs nog verder en lopen al met elkaar te zoenen voordat ze elkaar daadwerkelijk in het daglicht gezien hebben. Zal dat even schrikken zijn als je die persoon in het echt toch verschrikkelijk lelijk vindt!

De ontmoeting

Na elkaar een paar keer in het donker gesproken te hebben is het tijd voor het moment van de waarheid. Kiezen de 2 voor elkaar en zullen ze elkaar in het echt te zien krijgen? Of besluit er toch eentje voor iemand anders te gaan of voor helemaal niemand te kiezen? Als ze elkaar in het echt te zien krijgen is het natuurlijk maar de vraag wat ze van elkaars uiterlijk vinden. Voor sommige is dit zo’n afknapper dat een nieuwe date er niet in zit, terwijl andere zich niet door het uiterlijk uit het veld laten slaan of juist aangenaam verrast zijn. Daten in het donker, altijd leuk om naar te kijken en wie weet levert het voor de kandidaten nog de ware liefde op.

Copyright 2018 sites-dating.nl